Fahéjas muffin

Fahéjas muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 14 dkg barna cukor, csipetnyi só, 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 2,4 dl főzőtejszín
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a forgatáshoz:
1 kiskanál őrölt fahéj, 5 dkg durvára vágott mogyoró

1. A tojást a puha (szobahőmérsékletű) vajjal 2-3 perc alatt kikeverjük. A lisztet a sütőporral, a barna cukorral, a sóval, a fahéjjal és a gyömbérrel összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk, a tejszínnel kikeverjük.
2. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk, majd a fahéjjal összekevert mogyoróval behintjük, kissé a tésztába is nyomkodjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

12 darabhoz
Elkészítési idő: 30 perc fajtánként
Egy darab: 310 kcal