Citromos muffin

Citromos muffin
Hozzávalók:
2 tojás
6 evőkanál kristálycukor
12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin (1 dl olaj is lehet)
1 kis pohár (150 gramm) natúr joghurt
2 citrom lereszelt sárga héja
1 nagy citrom kifacsart leve (1 dl)
1 csomag sütőpor
25 dkg finomliszt
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Előszőr a puha (szobahőmérsékletű) vajat, azután a joghurtot adjuk hozzá.
2. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, a citromlével ízesítjük. A sütőport a lisztbe forgatjuk, az előzőekhez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC ; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 280 kcal