Boros, csokoládés muffin

Boros, csokoládés muffin
Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 18 dkg kristálycukor, 4 tojás, csipetnyi só, 20 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 10 dkg étcsokoládé, 1,2 dl fűszerezes forralt bor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a cukor felével és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a végefelé a maradék cukrot is beleszórjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a durvára reszelt étcsokoládéval összeforgatjuk. A lehűtött forralt bort apránként a cukros tojássárgájához öntjük, majd a lisztes keveréket is beledolgozzuk. Végül a tojáshabot finoman, nehogy összetörjük, a masszába forgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük és liszttel behintjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 261 kcal