Hozzávalók:
24 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet), 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 14 dkg kristálycukor (barna cukor is jó),
10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 kicsi érett banán (20 dkg), 0,5 dl tej, 20 dkg szeder (fagyasztott is lehet)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral jól kikeverjük, először a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint), azután a pépesített banánt és a tejet adjuk hozzá. A liszttel összedolgozzuk.
2. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk és egy-két mozdulattal a muffin masszájába keverjük. Ne sokat bíbelődjünk vele, ne fesse meg az egész tésztát. Ha mélyhűtött gyümölccsel készítjük, akkor azzal fagyosan dolgozzunk, nem kell felengedni előre.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy kihűljenek.
12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 230 kcal