Banános, mogyorós muffin

Banános, mogyorós muffin
Hozzávalók:
4,5 dl (kb. 28 dkg) finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál só, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 tojás, 2 dl (kb.20 dkg) barna cukorral , 3 kisebb banán (meghámozva mérve 30 dkg ), 1 dl olaj, 0,75 dl tej, 10 dkg durvára vágott mogyoró
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojást a cukorral egy tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük.
2. A banánt villával pépesre törjük, a tojásos keverékhez adjuk az olajjal és a tejjel együtt. Ezután keverjük hozzá a lisztes keveréket és a durvára vágott diót.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 320 kcal