Áfonyás, banános muffin

Áfonyás, banános muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,75 dl tej, 2 közepes, áttört banán, 20 dkg áfonya (fagyasztott is jó), 30 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük. Az olvasztott vajat vagy sütőmargarint és a tejet hozzáadjuk. Belekeverjük az áttört banánt, és a friss vagy fagyasztott, felengedett és lecsöpögtetett áfonyát. A lisztet az őrölt fahéjjal, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, a gyümölcsös masszához adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 20-22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 270 kcal