Hozzávalók:
5 karika konzervananász, 3 evőkanál rum, 25 dkg (kb.4 dl) finomliszt, 5 dkg kókuszreszelék, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 12,5 dkg (kb.1,25 dl) kristálycukor, 0,8 dl olaj, 1 kis pohár (150 gramm) ananászos joghurt, 0,75 dl ananászlé (a konzerv leve)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. Az ananászt szűrőbetétbe töltve lecsöpögtetjük, de a levét is félretesszük. A gyümölcsöt földaraboljuk (egy karikát 12 részre), majd a rummal meglocsoljuk.
2. A lisztet a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást tálba töltjük, a cukrot rászórjuk, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat, a gyümölcsjoghurtot és az ananászlevet beleöntjük, jól kikeverjük.
3. A lisztes keveréket és a rumos ananászt fakanállal az előzőekbe dolgozzuk. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával majdnem teljesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 246 kcal