Sertésmáj Szapáry módra


Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj, 30 dkg lecsó (konzerv is lehet), 5 dkg húsos főtt füstölt szalonna, 5 evőkanál olaj (zsír is lehet), 1 közepes vöröshagyma, 30 dkg sertésvelő (fejvelő), só, őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 6 tojás

1. A májat kissé lapjában 4 egyforma, nem túl vastag szeletre vágjuk. A lecsót lecsöpögtetjük, kissé fölaprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a fele olajon kisütjük.
2. A megtisztított, lereszelt vöröshagymát hozzáadjuk, 5-6 perc alatt megfuttatjuk, majd az inaitól megtisztított, fölaprított velővel pirítjuk további 2-3 percig. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, a lecsót hozzáadjuk. A tojásokat fölverjük, a lecsós velőre öntjük, kocsonyásodásig sütjük.
3. A májat a maradék olajon, nagy lángon, oldalanként 2-2,5 perc alatt megsütjük. A tojásos-lecsós velővel leöntve tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 759 kcal