Hozzávalók:
2 közepes vöröshagyma, 2-2 dundi zöldpaprika és paradicsom, 1 babérlevél, fél csokor zellerzöld, 1-1 mokkáskanál só és grillfűszerkeverék, 1 evőkanál libazsír, 60 dkg hízlalt libamáj (pecsenyeliba- vagy kacsamáj is lehet), 10 dkg libaháj
1. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük. Mindet cikkekre vagy 2,5-3 centis kockákra vágjuk. A babérlevéllel, a fölaprított zellerzölddel, a sóval meg a fűszerkeverékkel összekeverjük és kizsírozott tűzálló tepsibe terítjük.
2. A májat ráfektetjük; a nagyobb kockákra vágott háj a tetejére kerül. Kemencében vagy sütőben, a közepesnél kisebb lánggal 25-30 percig sütjük, közben a hájból kiolvadó zsírral locsolgatjuk. Tálaláskor a májat fölszeleteljük és a vele sült „lecsóval” körítjük.
4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 691 kcal