Fokhagymával tűzdelt báránymáj szalonnaburokban sütve

Fokhagymával tűzdelt báránymáj szalonnaburokban sütve
Hozzávalók:
2 báránymáj (75 dkg), 4-6 gerezd fokhagyma, kb. 1 kiskanál flekken fűszerkeverék, 10-12 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)

1. A májat félbevágott, zöld csírájátol megfosztott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük: a kés hegyével megszúrjuk a májat, és ezen át toljuk bele a fokhagymát. A fűszerkeverékkel körben bedörzsöljük, majd szalonnaszeletekkel körbetekerjük.
2. Egyenként alufóliába csomagoljuk, aminek a két végét ellentétes irányban csavarva a májat szép formásra, egyenlő vastagságúra igazítjuk.
3. Tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) a máj vastagságától függően 30-35 percig sütjük.
A fóliából kibontva nem egészen kisujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk, sült burgonya és sült vagy rántott hagyma kíséretében.

Jó tanács
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, sok salátával vagy grillezett zöldségekkel tálalja.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag (köret nélkül): 363 kcal • fehérje: 42,9 gramm • zsír: 20,9 gramm • szénhidrát: 0,5 gramm • rost: 0,0 gramm • koleszterin: 605 milligramm