Zöldborsós libapecsenye

Zöldborsós libapecsenye
Hozzávalók:
2 libacomb, 1 libamell, só, 3-4 evőkanál finom (extraszűz) olívaolaj, 5 dkg vaj, 1 nagyobbacska vöröshagyma, 2 dl erőleves (leveskockából is lehet), 2 közepes konzerv (2 x 24 dkg) hámozott darabolt paradicsom (sűrített paradicsom ez esetben nem jó!), 60 dkg fagyasztott zöldborsó (idényben friss), fél kiskanál őrölt fekete bors

1. A libacomb és libamell bőrös oldalát kereszt alakban bevágjuk, húsukat (a bőrt ne érje!) besózzuk. Letakarva egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük.
2. Másnap egy nagy lábasban, bőrös oldalukkal lefelé fordítva pirítani kezdjük, majd átfordítjuk, és a húsos oldalát is elősütjük. Ezután a húst félretesszük, kisült zsírját leöntjük (ha megdermed, kenyérre kenve kitűnő).
3. A lábasba olívaolajat és vajat töltünk, amin a finomra aprított hagymát megfonnyasztjuk. A levessel és a paradicsommal fölöntjük, majd a húsokat is belefektetjük, és lefedve, kis lángon kb. 50 percen át pároljuk, közben elpárolgó levét mindig egy kevés vízzel pótoljuk.
4. Ezután a borsót hozzáadjuk, kb. 2 deci vizet öntünk rá, és lefedve további kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tálaláskor minden tányérra rakunk a paradicsomos zöldborsóból, amire 1-1 fél combot fektetünk, és körberakjuk a szeletelt libamellel.

Jó tanács
– Készíthetjük úgy is, hogy a libát hagyományos módon megsütjük, majd földaraboljuk. Külön megfőzzük a paradicsomos zöldborsós ragut, és csak a végén forrósítjuk át benne a libapecsenyét.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra + érlelés
Egy adag: 594 kcal
Nehézségi foka: ●●●○○○