Kókuszos, reformos sütőtökcsemege

Kókuszos, reformos sütőtökcsemege
Hozzávalók:
kb. 1 kg sütőtök, 10 dkg dióbél, 12 dkg háztartási keksz, 8 dkg zabkorpa, 2-3 evőkanál méz, 5 dkg kókuszreszelék

1. A sütőtököt megmossuk, félbehasítjuk és magjait kikaparjuk. Ezután héjastól nagyobb kockákra vágjuk, alufóliára vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd sütőben, közepes lánggal úgy 45 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, azután áttörjük.
2. Közben a diót meg a kekszet megdaráljuk és a tökpürével meg a zabkorpával összekeverjük, végül a mézzel édesítjük.
3. A masszából nedves kézzel 20 kis golyócskát formálunk, amiket a kókuszreszelékben megforgatunk. Aki szereti, a tökpürét 1-2 evőkanál likőrrel is ízesítheti.

Jó tanács
– Októbertől februárig kapható friss sütőtök, ilyenkor készíthetjük, illetve egész évben, ha ekkortájt fagyasztunk le sütőtökpürét.

kb. 20 darab
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Egy darab: 125 kcal ● 2,9 g fehérje ● 5,2 g zsír ● 16,6 g szénhidrát ● 2,4 g rost ● 0 mg koleszterin