Fahéjas, napraforgómagos szeletek

Fahéjas, napraforgómagos szeletek
Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg kristály- vagy valódi barna cukor, 1 csapott kiskanál őrölt fahéj, 3 tojás, fél kiskanál szódabikarbóna, 25 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt), 1,5 dl főzőtejszín (tej is lehet), 10 dkg natúr napraforgómag (pirított is lehet)
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
porcukor

1. A szobameleg vajat először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A fahéjjal fűszerezzük, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. A szódabikarbónával összeforgatott lisztet és a tejszínt hozzákeverjük, végül a napraforgómagot is beleszórjuk.
2. A masszát egy kivajazott, kb. 30×20 centis tepsibe vagy tűzálló tálba simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 30-35 percig sütjük. Kockákra vágva, porcukorral behintve tálaljuk. Letakarva szobahőmérsékleten vagy
hűtőszekrényben 3 napig eláll.

kb. 12 szelet
Elkészítési idő: 50 perc
Egy szelet: 409 kcal • fehérje: 5,9 gramm • zsír: 25,8 gramm • szénhidrát: 38,1 gramm • rost: 0,5 gramm • koleszterin: 126 milligramm