Hozzávalók:
3 tojás, 9 dkg kristálycukor, 1 citrom, 6 dkg finomliszt
a sütő kikenéséhez:
vaj, finomliszt
a tetejére:
porcukor
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is hozzáadjuk. Továbbra is verve a jól megmosott citrom héját belereszeljük, és 2 evőkanálnyit hozzácsurgatunk a kifacsart levéből is. A tojások sárgáját egyesével beleforgatjuk, közben kanalanként beleszitáljuk a lisztet is.
2. Egy palacsintasütőt kivajazunk, belisztezünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 15 percig sütjük.
3. Ha kész, a tetejét átlósan behasítjuk, de az alját ne vágjuk át, majd tányérra borítjuk és a vágás mentén félbehajtjuk (visszahajtjuk). A tetejére porcukrot szitálunk, de kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. csak frissen finom.
2 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 414 kcal