Töltött zsömle

Töltött zsömle

Hozzávalók:
4 zsemle, 1 kisebb csemegeuborka, 2 paradicsom, 1 közepes lila hagyma, 10 dkg gépsonka, 2 főtt tojás, 5 evőkanál majonéz, só

1. A zsömlék tetejéből egy vékony szeletet (kalapot) levágunk. Belsejüket kivájjuk, apróra tépkedve egy tálba rakjuk.
2. Az uborkát, a paradicsomot, a lila hagymát és a sonkát kis kockákra vágjuk, szintén a tálba rakjuk. A tojásokat hozzáreszeljük. A majonézzel ízesítjük, ha kell utánasózzuk.
3. Ezt az ízes keveréket visszatöltjük a zsemlék üregébe, tetejüket visszaillesztjük, és már tálalhatjuk is.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy darab: 416 kcal