Clubszendvics

Clubszendvics
Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé (egyenként kb. 8 dkg), só, 2 evőkanál olaj, 10 dkg hajszálvékony húsos szalonna (sliced bacon), 1 fej saláta, 4 közepes paradicsom, 2 főtt tojás, 12 vékony szelet szendvicskenyér (toastkenyér), 10 dkg majonéz
a tálaláshoz:
burgonyacsipsz

1. A pulykamellet kissé kiverjük, enyhén megsózzuk, és az olajon, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. A szalonnát ropogósra sütjük.
2. A salátát megmossuk, leveleire bontjuk. A paradicsomot, miután szárát kimetszettük, karikákra vágjuk, akárcsak a főtt tojást. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd majonézzel megkenjük.
3. Négyre salátalevelet borítunk, és a vékonyan fölszeletelt húst rárakjuk, majd a paradicsommal befedjük. Erre megkent oldalukkal lefelé kenyeret fektetünk, amire ismét salátalevél kerül, és elosztjuk rajta a ropogósra sült szalonnát. A tojást meg a maradék paradicsomot egyenletesen ráhalmozzuk, és megkent oldalukkal lefelé az utolsó kenyérszeleteket is rátesszük.
4. Héját körben levágjuk, végül az emeletes szendvicset mindkét irányban átlósan ketté, azaz négy részre vágjuk. A kis szendvicsek mindegyikébe apró kardot szúrunk, és frissen rogogósra sült burgonyacsipsszel tálaljuk. Csak frissen jó.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 882 kcal • 35,0 gramm fehérje • 48,8 gramm zsír • 75,7 gramm szénhidrát • 2,4 gramm rost • 219 milligramm koleszterin