Sajtos bolyhocska

Sajtos bolyhocska
Hozzávalók
a tésztához: 20 dkg finomliszt, 6 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál só, 1-2 evőkanál tejföl
a lekenéshez: 1 tojásfehérje
a tepsi kikenéséhez: vaj vagy sütőmargarin
a krémhez: 7 dkg vaj vagy sütőmargarin, 5 dkg reszelt sajt, 0,5 dl tejföl, só
az oldalára: 5 dkg reszelt sajt

1. A tésztához valókat összegyúrjuk és hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezután belisztezett gyúrólapon késfok – kb. 2 milliméter – vastagságúra nyújtjuk, majd a legkisebb (2,5 centis) pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
2. Felvert tojásfehérjével megkenjük, kivajazott tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) megsütjük. Miután kb. 3 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni; annál is inkább, mert fontos, hogy szép világos maradjon.
3. Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük és 2-2 „pogácsát” ezzel összeragasztunk. Végül az oldalukat – ahol a krém kilátszik – reszelt sajtba forgatjuk.

Jó tanács
– Letakarva hűtőszekrényben 5 napig eláll.

8 főre
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc
Egy főre: 261 kcal • fehérje: 9,6 gramm • zsír: 15,7 gramm • szénhidrát: 20,1 gramm • rost: 0,0 gramm • koleszterin: 63 milligramm