Zöldborsmártás (meleg)

Zöldborsmártás (meleg)
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma, 4 dkg vaj, 3 csapott evőkanál szárított zöldbors, 2 evőkanál konyak, só, 1 mokkáskanál mustár, 2 dl főzőtejszín, 2 dl szűrt húsleves (marhahúsleves-kockából is jó), de lehet 1 mokkáskanál ételízesítő is, 1 kiskanál finomliszt

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük és egy lábasban az olvasztott vajon, kis lángon, kevergetve 6-8 percig fonnyasztjuk.
2. Ezután – de már nagy lángon – 2 evőkanál durvára tört meg 1 evőkanál egész borsot adunk hozzá. 1 percnyi pirítás után a konyakkal meglocsoljuk, csipetnyit megsózzuk, a mustárral ízesítjük.
3. A tejszínt és a húslevest a liszttel simára keverjük, a borsra szűrjük. Épp csak 2 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Roston sült húsokhoz és zöldséghez kiváló.

Jó tanács
– Ha például egészben sült pecsenyét sütünk, annak sült szaftját mindenképpen szűrjük a borsmártásba.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 262 kcal • 2,2 g fehérje • 23,1 g zsír • 11,4 g szénhidrát • 0,3 g rost • 60 mg koleszterin