Vinaigrette öntet (hideg)

Vinaigrette öntet (hideg)
Hozzávalók:
1 apró vöröshagyma, 1 csemegeuborka, fél csokor petrezselyem, fél csokor metélőhagyma, néhány tárkonylevél, 1 evőkanál kapribogyó, 1 kiskanál porcukor,
fél mokkáskanál só, 1 evőkanál 10%-os ételecet, fél citrom leve, 1 dl olaj (olíva is lehet), csipetnyi őrölt fekete bors

1. A vöröshagymát finomra vágjuk, ahogyan az uborkát, a petrezselymet, a metélőhagymát, a tárkonylevelet meg a kapribogyót is.
2. A porcukrot a sóval együtt föloldjuk az ecet és a citromlé keverékében. Az olajat beledolgozzuk, megborsozzuk, a fölaprított hozzávalókat beleforgatjuk. 2-3 órán át érleljük, így lesz igazi az íze. Kalóriaszegényebb, ha az olaj felét vízzel helyettesítjük. Hideg halakhoz, párolt zöldségekhez illik leginkább.

Jó tanács
– A vinaigrette öntetbe fél-fél cső apró kockákra vágott színes (narancs, piros, zöld) paprikát is keverhetünk.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc + érlelés
Egy adag: 266 kcal • fehérje 1,0 gramm • zsír: 25,1 gramm • szénhidrát 9,0 gramm • rost: 1,3 gramm • koleszterin 0 milligramm