Hozzávalók:
15 dkg csemege uborka, 5 dkg vaj, 4 dl húsleves (vegetáriusoknak zöldségerőleves vagy ételízsítős víz), csipetnyi só, 2 kiskanál kristálycukor, 1 dl tejföl, 2 csapott evőkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyem
1. Az uborkát vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A vajat kis lábasban fölolvasztjuk, az uborkát 1 perc alatt megfuttatjuk benne. A levessel fölöntjük, a sóval meg a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, és néhány kanálnyit az uborka levéből is hozzáadunk, de ehelyett kerülhet bele néhány csepp citromlé is.
2. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset az uborka forró levéből belemerünk, eldolgozzuk, majd a lábasba öntjük. 2-3 percig kevergetve forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Végül fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Főtt, párolt húsokhoz illik. Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 156 kcal • 2,8 g fehérje • 13,6 g zsír • 5,4 g szénhidrát • 0,0 g rost • 38 mg koleszterin