Tormamártás (meleg)

Tormamártás (meleg)
Hozzávalók:
4 dl húsleves (tyúkhúsleveskockából is jó), jó ujjnyi darab friss vagy kb. 2 evőkanál készen kapható ecetes torma, 5 dkg vaj, 2 csapott evőkanál finomliszt, csipetnyi só, 1-2 kiskanál kristálycukor, 1 dl főzőtejszín

1. A levest fölforraljuk. A megtisztított tormát lereszeljük. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve fél perc alatt megforrósítjuk. Ügyeljünk arra, nehogy megpiruljon. A tormát hozzáadjuk.
2. Továbbra is állandóan kevergetve apránként beleöntjük a levest és épp csak 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. Csipetnyit megsózzuk, a cukorral, esetleg néhány csepp citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, végül a tűzről lehúzva a tejszínnel dúsítjuk. Főtt, párolt húsokhoz illik leginkább.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 180 kcal • 2,7 g fehérje • 17,1 g zsír • 10,4 g szénhidrát • 0,8 g rost • 42 mg koleszterin