Hozzávalók:
60 dkg bőr és szálka nélküli afrikai harcsafilé, 80 dkg magozott meggy-, sárgabarack-, ananász- és papaja befőtt vegyesen (lehet másféle gyümölcs is), 2-3 evőkanál olaj, kb. 1 csapott kiskanál só, 2 dl főzőtejszín, 1 kiskanál finomliszt
1. A harcsafilét kb. 2 centis kockákra vágjuk. A befőtteket lecsöpögtetjük, amit kell, a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágunk.
2. Egy nagy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, majd a halat rárakjuk, rázogatva kb. 1 perc alatt kissé megpirítjuk. megsózzuk, a gyűmölcsöket hozzáadjuk, további kb. 2 percig együtt pirítjuk.
3. Közben a tejszínt a liszttel simára keverjük, a gyümölcsös halhoz öntjük, kevergetve 1-2 percig forraljuk. Ha a leve közben túlzottan besűrűsödne, egy kevés vízzel vagy befőtt lével (a barack vagy az ananász leve a legjobb bele) hígíthatjuk.
4. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Jó tanács
– Kockákra vágott pulyka- vagy csirkemellfiléből ugyanígy készíthetjük.
Megjegyzés
– Az eredeti fogást Mészáros Pálné készítette Cibakházáról.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag (köret nélkül): 731 kcal • fehérje: 34,7 gramm • zsír: 46,0 gramm • szénhidrát: 44,4 gramm • rost: 2,4 gramm • koleszterin: 160 milligramm