„Ejtőernyők”

„Ejtőernyők"
Hozzávalók
a tésztához:
4 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál zsemlemorzsa
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt
a töltelékhez:
10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája,10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
a bevonáshoz:
14 dkg étcsokoládé

1. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot – a tojáshabot továbbra is szüntelen verve – a vége felé, több részletben szórjuk bele. A darált diót a zsemlemorzsával összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk.
2. A masszát habzsákba kanalazzuk, majd kikent, belisztezett tepsibe a habcsókhoz hasonló nagyságú halmocskákat nyomunk belőle. Kis lánggal (150 ºC; légkeveréses sütőben 135 ºC) kb. 35 percig sütjük-szárítjuk. Ezután a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, a tésztát így szárítjuk további 10-15 perecen át.
3. A töltelékhez a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) a porcukorral jól kikeverjük, majd a tojások sárgájával és az olvasztott csokoládéval tovább krémesítjük.
4. A kihűlt tésztát a krémmel kettesével egymásra rakjuk, majd az így kapott „ejtőernyők” tetejét olvasztott csokoládéba mártjuk, és megvárjuk, amíg megdermed.

16 darab
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy darab: 266 kcal