Ramsay-ék karácsonyi reggelije – Gordon Ramsay receptje

Ramsay-ék karácsonyi reggelije

Ramsay-ék karácsonyi reggelije
Ramsay-ék karácsonyi reggelije
Ramsay-ék karácsonyi reggelije
Ramsay-ék karácsonyi reggelije

Hozzávalók:
4 nagy sima (töltetlen) croissant (az sem baj, ha kissé szikkadt), só, őrölt fekete bors, 12 vékony szelet füstölt lazac, 6 tojás, 5 dkg vaj, 1 evőkanál sűrű főzőtejszín, fél csokor metélőhagyma

1. A croissantokat, miután végeiket levágtuk, jó ujjnyi vastag karikákra szeljük. Lapjukra fordítva egy serpenyőben, szárazon, azaz külön hozzáadott zsiradék nélkül — elegendő, amennyi a kifliben van — aranybarnára pirítjuk, majd megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalukat is. Kisssé megsózzuk, megborsozzuk, és egy tálra rakjuk.
2. Mindegyikre kicsit megtekerve egy-egy vékony szelet füstölt lazacot fektetünk úgy, hogy kissé lelógjon a croissantról.
3. A tojást egy lábasban fölverjük, a vaj kétharmadát beledobjuk, és fakanállal kevergetve addig sütjük, míg lágy rántotta nem lesz belőle. Közben a tűzről lehúzzuk, a fakanállal vagy egy műanyag spatulával az edény aljára és oldalára tapadt tojást lekaparjuk. A maradék vajat beledobjuk, és mehet vissza a tűzre. Fél perccel azelőtt, hgy krémes rántotta lenne, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a tejszínt, ami megakadályozza, hogy a tojás leégjen. Éppen csak viszatesszük pár pillanatra a tűzre, majd lehúzva onnan apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük. Evőkanállal a lazacra halmozzuk, és már kész is!

Megjegyzés
– Ramsay-ék ősrégi családi receptje, karácsony napján majd mindig ezt reggelizik. Könnyű elkészíteni, mégis laktató.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 653 kcal • fehérje: 21,6 gramm • zsír: 48,8 gramm • szénhidrát: 31,7 gramm • rost: 1,8 gramm • koleszterin: 402 milligramm