Sajtos gofri

Sajtos gofri
Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 tojás, 45 dkg finomliszt, 20 – 25 dkg reszelt sajt, kb. fél kiskanál só, 1 csomag sütőpor, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, 2 dl tej
a sütéshez:
6 dkg vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
tejföl, reszelt sajt

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) a tojással kikeverjük. A lisztet a reszelt sajttal, a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejföllel és a tejjel együtt. Akkor jó, ha éppen csak egy kicsit sűrűbb massza lesz belőle, mint a galuskatészta.
2. A gofrisütőt előmelegítjük azaz bekapcsoljuk, majd sütőfelületét olvasztott vajjal (margarinnal), egy ecset segítségével megkenjük. Jó 1 – 1 evőkanálnyi tésztát elsimítunk benne, majd lezárjuk, és 2 –3 percig sütjük. Ebből a mennyiségből felesre osztott sütőben 18 darab nagyobb goffrink lesz.
3. Tálaláskor a még forró palacsintákra 1 – 1 evőkanál tejfölt kenünk, reszelt sajttal megszórjuk, és már ehetjük is.

Jó tanács
– Ha marad a gofriból, forró sütőben melegítsük meg pár pillanat alatt, így biztosan nem szárad ki.

kb. 18 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 317 kcal