Zöldséges zabpelyhes omlett


Hozzávalók:
8 dkg vaj, 10 dkg puha zabpehely, 8 tojás, 1 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, só, 1 közepes vöröshagyma, 60 dkg csiperkegomba, kis darab (35 dkg) kelkáposzta, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 dl főzőtejszín 5-6 evőkanál olaj

1. A vaj felét egy serpenyőben fölolvasztjuk, majd a zabpelyhet aranybarnára pirítjuk rajta. A tojást a tejföllel, a mustárral és egy kevés sóval simára kverjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a gombát szeletekre, a kelt kisujjnyi széles csíkokra vágjuk.
2. A maradék vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a hagymát megfonynyasztjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, kevergetve pár percig pirítjuk, majd beledobjuk a kelt is. Fél kiskanál sóval ízesítjük, megborsozzuk, a tejszínt ráöntjük. Lefödve, kis lángon 10 percig pároljuk.
3. Serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, a pirított pehely egynegyedét elterítjük benne. A tojás egynegyedét ráöntjük, kocsonyásodásig sütjük. Fontos, hogy egyben maradjon, ezért ha sül, a széléről a közepe felé húzzuk be a megkocsonyásodott részt, de ne kevergessük. Tálaláskor tányérra csúsztatjuk, a tejszínes zöldséges ragu negyedét az egyik felére halmozzuk, a másik felét ráhajtjuk. Ugyanígy még három tojáslepényt sütünk.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 791 kcal