Csicsókakrokett

Csicsókakrokett
Hozzávalók:
kb. 70 dkg héjában főtt, melegen meghámozott, áttört (burgonyanyomón áttört) csicsóka (tisztítva mérve 50 dkg), 1 tojássárgája, 10 dkg zabpehelyliszt (finomliszt is lehet), 5 dkg zsemlemorzsa, só, csipetnyi reszelt szerecsendió
a nyújtáshoz:
finomra szitált zsemlemorzsa
a sütéshez:
bőven olaj

1. A kihűlt csicsókát, aminek áttörve kell 50 dekának lennie, a tojássárgáját, a zabpehelylisztet és a zsemlemorzsát összegyúrjuk, megsózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és 10 percig állni hagyjuk.
2. Morzsával meghintett gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastag rúddá nyújtjuk, formáljuk, és kis hengerekre vágva, morzsában megforgatjuk.
3. Bő, forró olajban kb. 4 perc alatt köröskörül ropogós pirosasra sütjük, végül papírszalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla. Tartármártást is kínálhatunk hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag (tartármártás nélkül): 349 kcal