Kecskesajt rokfortburokban

Kecskesajt rokfortburokban
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 30 dkg rokfort sajt, fél-fél mokkáskanál só és őrölt fekete bors, 1 kiskanál kapribogyó, 20 dkg félkemény zsíros kecskesajt
a tetejére:
4-5 szelet valódi fekete kenyér, 2 csokor petrezselyem

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a reszelt rokforttal összedolgozzuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott kapribogyóval ízesítjük.
2. A kecskesajtot 1,5 centis kockákra vágjuk. Egyenként a rokfortkrémmel körbetapasztjuk, gombócokká formáljuk.
3. A kenyeret lereszeljük, a petrezselymet finomra vágjuk. A sajtgombócok felét az előbbibe, másik felét az utóbbiban forgatjuk meg.

Jó tanács
– Lisztérzékenyek gluténmentes kenyérből készült morzsát használjanak hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 838 kcal • fehérje: 29,4 gramm • zsír: 67,5 gramm • szénhidrát: 28,0 gramm • rost: 3,7 gramm • koleszterin: 205 milligramm