Tojás fűszeres kapribogyós mártásban

Tojás fűszeres kapribogyós mártásban
Hozzávalók:
8 főtt tojás, 3-3 dkg vaj és finomliszt, 3,5 dl húsleves vagy zöldségalaplé (leveskockából is jó), 1 tojássárgája (ez el is maradhat), 1,25 dl főzőtejszín, fél-fél csokor metélőhagyma, petrezselyem és kapor, 1-2 evőkanál kapribogyó, 1 evőkanál citromlé, só, őrölt fehér bors

1. A főtt tojásokat meghámozzuk.
2. A vajat fölolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd a levest ráöntjük. Habverővel kevergetve, 3 perc alatt mártás sűrűségűre fõzzük. A tojássárgáját a tejszínnel összekeverjük, a mártást ezzel dúsítjuk, és a fölaprított zöldfűszereket meg a kapribogyót hozzáadjuk. A citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
3. A tojásokat megforrósítjuk benne.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 352 kcal

Italajánlat: száraz fehérbor