Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott jó húsos malaccsülök, 2 gerezd fokhagyma, 2 közepes vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 10 dkg paradicsompüré (sűrített paradicsom), 1 babérlevél, só, őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál kakukkfű, 1,5-2 dl zamatos vörösbor, 20 dkg füstölt kolbász (csípős is lehet), 80 dkg konzerv vörösbab (lehet csípős is)
1. A csülköt bőröstől 2,5 centis kockákra vágjuk. A fokhagymát nagyon finomra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, az imént előkészített hozzávalókat rádobjuk, és kevergetve addig pirítjuk, míg a hús körös-körül kifehéredik. Ez 8-10 perc.
2. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, a babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntünk 3-4 deci vizet. Lefödve, kis lágon kb. 1 óra alatt jó félpuhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a bort, hozzáadjuk a meghámozott karikákra vágott kolbászt, és 20 percig főzzük. Akkor jó, ha a végére a hús vajpuha lesz, és már nem érződik az étel szaftjában a bor savassága, csak az aromája.
3. A babot levével együtt hozzáadjuk, meg-megkeverve 6-8 percig főzzük. Ha kell utánaízesítjük, egy kevés vízzel hígítjuk, hogy kellően szaftos legyen.
4 főre
Elkészítési idő: bő 2 óra
Egy adag: 989 kcal