Hozzávalók:
4 szelet, egyenként kb. 12 dkg-os csirkemellfilé, só, frissen őrölt fekete bors, 2 evőkanál napraforgóolaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (ecetes), 2 ág bazsalikom, 20 dkg tejszínes krémsajt, 4 levél római saláta vagy jégsaláta, 25 dkg eper, 8 szelet teljes őrlésű lisztből készült szendvicskenyér (toast kenyér), 8 műanyag kardocska
1. A hússzeleteket éppen csak annyira ütögetjük meg (klopfoljuk), hogy egyforma vastagságúak legyenek. Megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőban az olajat kissé megforrósítjuk, a hússzeleteket oldalanként 2,5-3 percig sütjük rajta, majd a tűzről levéve lefedjük, 1-2 percig a gőzében puhítjuk, azután hűlni hagyjuk.
2. A konzerv zöldborsot lecsöpögtetjük, durvára aprítjuk. A bazsalikomleveleket a szárról lecsipkedjük, finomra aprítjuk. A zöldborssal együtt a krémsajtba keverjük, kissé megsózzuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárogatjuk, nagyobb falatokra tépkedjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, fölszeleteljük.
3. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd a fűszeres sajtkrémmel mindegyiket megkenjük. Négyre halmozzuk az eper felét. Erre kerül a saláta, majd a fölszeletelt sült csirkemell, amit a maradék eperrel befedünk. A másik négy szelet kenyeret megkent oldalukkal lefelé ráborítjuk, egy kicsit összenyomjuk, majd átlósan kettévágjuk. Minden fél szendvicsbe egy műanyag kardocskát tűzünk, s már tálalhatjuk is.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 578 kcal • fehérje: 47,3 gramm • zsír: 19,3 gramm • szénhidrát: 51.2 gramm • rost: 8,2 gramm • koleszterin: 111 milligramm