Szombaton, Zamárdiban, a Hotel Wellamarin-ban rendezték meg az idei Mestervacsorát. Azt a díszvacsorát, amit az avatandó mesterszakácsok főznek a meghívottaknak, s amin ezuttal vendégként magam is jelen lehettem.
Hideg előétel
Libamájpraliné, marhanyelv vörösbabbal mangoldlevélben, zsályás tormakrémmel, daikonretek-szőnyegbe csavart bio saláta “bocuettel” tökmagolajos vinaigrettel
Italajánlat: Gyöngyöző Chardonnay 2012
Leves
Tavaszi kucsmagomba-krémleves medvehagymás lilaburgonya-gombóccal
Meleg halfogás
Süllőfilé füstölt lazaccal gőzölve, királyrák muszlinmártásban, zsenge zöldspárgával, csípős savanyú tápióka “kaviárral” sáfrányos espumával
Italajánlat: Beszédes Cuveé
Sorbet
Zöldalmás wasabi-sorbet, epres granite, pezsgő „fürdőben”.
Főétel
Mangalica-“malacságok”: szűzpecsenye császárszalonna nercben, majoránnás véreshurkapuding, velőropogós, mini sültkolbász, gyömbéres vörösboros káposztafagyi, sonkaporos karfiolpüré, meleg zöldséges malacfülsaláta.
Italajánlat: Kékfrankos Rosé 2013 vagy Portugieser Inferion 2012
Desszert
Duplacsokis felfújt cumquat konfittal, rumbaba mascarpone habbal, menta jégkrém, csokoládé mousse variáció idei gyümölcsökkel ékesítve.
Italajánlat: Merlot Cuveé