Mestervacsora 2014

Libamájpralinékucsmagomba-krémlevesSüllőfilé füstölt lazaccalZöldalmás wasabi-sorbetMangalica malacságokDuplacsokis felfújt

Szombaton, Zamárdiban, a Hotel Wellamarin-ban rendezték meg az idei Mestervacsorát. Azt a díszvacsorát, amit az avatandó mesterszakácsok főznek a meghívottaknak, s amin ezuttal vendégként magam is jelen lehettem.

 

Hideg előétel

Libamájpraliné, marhanyelv vörösbabbal mangoldlevélben, zsályás tormakrémmel, daikonretek-szőnyegbe csavart bio saláta “bocuettel” tökmagolajos vinaigrettel

Italajánlat: Gyöngyöző Chardonnay 2012

 

Leves

Tavaszi kucsmagomba-krémleves medvehagymás lilaburgonya-gombóccal

 

Meleg halfogás

Süllőfilé füstölt lazaccal gőzölve, királyrák muszlinmártásban, zsenge zöldspárgával, csípős savanyú tápióka “kaviárral” sáfrányos espumával

Italajánlat: Beszédes Cuveé

 

Sorbet

Zöldalmás wasabi-sorbet, epres granite, pezsgő „fürdőben”.

 

Főétel

Mangalica-“malacságok”: szűzpecsenye császárszalonna nercben, majoránnás véreshurkapuding, velőropogós, mini sültkolbász, gyömbéres vörösboros káposztafagyi, sonkaporos karfiolpüré, meleg zöldséges malacfülsaláta.

Italajánlat: Kékfrankos Rosé 2013 vagy Portugieser Inferion 2012

 

 

Desszert

Duplacsokis felfújt cumquat konfittal, rumbaba mascarpone habbal, menta jégkrém, csokoládé mousse variáció idei gyümölcsökkel ékesítve.

Italajánlat: Merlot Cuveé