Fűszervajas fácáncombok sütőzacskóban sütve

Fűszervajas fácáncombok sütőzacskóban sütve

Hozzávalók:
4 fácáncomb, só, őrölt fekete bors, 12 dkg vaj, pár csepp citromlé, fél kiskanál mustár, 1 nagy gerezd fokhagyma, negyed csokor petrezselyem, Worcester-mártás (ez el is maradhat)

1. A fácáncombokat besózzuk, beborsozzuk. Bűrüket újjal alányúlva föllazítjuk, pont úgy, mintha töltött csirkecombot készítenénk.
2. A puha (szobahőmérsékletű) vajat kikeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével és a mustárral ízesítjük, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, és tehetünk bele pár csepp Worcester-mártást is. A combok bőre alá töltjük úgy, hogy a húsra mindenhová jusson belőle, csak így nem szárad ki a pecsenye.
3. Ezután sütőzacskóba rakjuk, lezárjuk, tepsibe tesszük, és közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) bő 1 óra alatt megsütjük.
4. Vajon párolt gyümölcsökkel, salátával és burgonyafánkkal tálaljuk.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat vagy tejérzékeny, liba vagy sertészsírral süsse.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag (köret nélkül): 354 kcal • fehérje: 33,9 gramm • zsír: 23,0 gramm • szénhidrát: 2,4 gramm • rost: 0,3 gramm • koleszterin: 58 milligramm