Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott, fagyasztott őzcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, kb. 1 kiskanál só, 6 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 3 dl tejföl
1. A fölengedett combot rostjaira merőlegesen kicsi, kb. 5 dekás szeletekre vágjuk. Kissé kiverjük, széleit, esetleges inait bevagdaljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, bőrével együtt széles szájú serpenyőbe vagy lábasba dobjuk.
2. Az olajat ráöntve zsírját félig kisütjük, majd a húst hozzáadjuk. Néhány perc alatt a szeletek mindkét oldalát „megkapatjuk”, majd megsózzuk, a zúzott fokhagymával és a borssal fűszerezzük. Kb. 2 deci vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon, bő 1 órán át puhítjuk.
3. Ha kész, a tejföllel dúsítjuk, 2-3 percig forraljuk. Leginkább valamilyen főtt tészta illik hozzá köretnek.
Jó tanács
– Szarvasból vagy vaddisznóból, sőt, marhacombból is ugyanígy készíthetjük.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Egy adag (köret nélkül): 528 kcal • fehérje: 36,6 gramm • zsír: 39,2 gramm • szénhidrát: 7,1 gramm • rost: 0,1 gramm • koleszterin: 135 milligramm