Hozzávalók:
egy konyhakész, kb. 1 kg-os csirke, só, őrölt fekete bors, 2-3 zsemle, kb. 3 dl Helvéciai ezerjó (száraz fehérbor), 1 kis fej vöröshagyma, 1 üveg (280/170 gramm) Bonduelle prémium szeletelt gomba, 5 evőkanál olaj, 2 tojás, fél csokor petrezselyem, 1 csapott kiskanál majoránna
1. A csirkét megmossuk, leszárogatjuk, majd bőrét a mellénél és combjainál fellazítjuk – ez alá került majd a töltelék. A szárnyast kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, félretesszük.
2. A zsemléket a fehérborba áztatjuk. Persze ez a mennyiség nem elég ahhoz, hogy jól ellepje a zsemléket, de nem is az a cél, hogy kárbavesszen ez a nemes nedű. Szóval a zsemléket többször forgassuk meg, nyomkodjuk a borba, míg mindet magukba nem szívták, el nem áztak rendesen. Ezután kifacsarjuk.
3. A hagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, a gombát lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, pár percig együtt pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a tűzről levéve a kifacsart zsemlével és a tojásokkal összedolgozzuk. A fölaprított petrezselyemmel és a majoránnával fűszerezzük, majd a csirke bőre alá töltjük.
4. Egy tepsibe fektetjük, a maradék olajjal lekenegetjük, kis pohárnyi vizet öntünk köré, azután előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (kb. 140 °C) kb. 2 óra alatt pirosasra sütjük; közben levével gyakorta megöntözzük.
4 főre
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Egy adag: 452 kcal