Fácánropogós narancsos majonézzel

Fácánropogós narancsos majonézzel

Hozzávalók:
4 dkg vaj, 14 dkg (kb. 6 evőkanál) finomliszt, 4 dl tej, 1 csapott evőkanál vadasfűszer-keverék, 3 tojás, 40 dkg levesben főtt fácánhús, 12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj
a narancsos majonézhez:
1 narancs, 3 dl majonéz

1. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, 4 deka lisztet beleszórunk, és fél perc alatt kevergetve megforrósítjuk. A forró tejjel apránként fölengedjük, a vadasfűszer-keveréket beleszórjuk és kevergetve jó sűrűre főzzük. Akkor jó, ha az edény falától szinte elválik.
2. A tűzről lehúzva egy tojást beleütünk, jól eldolgozzuk, majd megvárjuk, amíg kihűl. Ezután finom lyukú tárcsán a főtt vadhússal együtt kétszer ledaráljuk.
3. A masszából vizes kézzel kis gombócokat vagy a burgonyakroketthez hasonló kis rudakat formálunk és a maradék lisztbe, a felvert tojásokba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
4. Bő, forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Párolt rizs és narancsos majonéz illik hozzá. Utóbbihoz 1 szép narancsot meghámozunk, húsát turmixoljuk, majd áttörjük és kb. 3 deci majonézzel sűrű mártássá keverjük.

Jó tanács
– Bármilyen főtt vagy sült vadhússal ugyanígy készítjük.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag (majonézzel, rizs nélkül): 912 kcal • fehérje: 38,1 gramm • zsír: 60,0 gramm • szénhidrát: 54,8 gramm • rost: 0,4 gramm • koleszterin: 306 milligramm