Kókuszbundás csirkemell cseresznyemártással

Kókuszbundás csirkemell cseresznyemártással

Hozzávalók:
2 fél csirkemellfilé (25-30 dkg), só, ételízesítő por, 5 dkg kókuszreszelék
a sütéshez: 4-5 evőkanál olaj
a mártáshoz: 20 dkg cseresznye, csipetnyi frissen reszelt gyömbér, só, őrölt fehér bors, 1,5 dl 100%-os almalé, 1 kiskanál étkezési keményítő

 
1. A hússzeleteket lapjában bevágjuk, kihajtjuk és kissé kiverjük. Hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, sóval, ételízesítő porral meghintjük. Kókuszreszelékben megforgatjuk, amit kicsit rá is nyomkodunk.
2. A mártáshoz a cseresznyét kimagozzuk és a gyömbérrel, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesített almalében felforraljuk. A keményítőt egy kevés hideg vízben simára keverjük, a cseresznye levét ezzel sűrítjük, a tűzről lehúzzuk.
3. A kókuszbundás hússzeleteket egy serpenyőben, a megforrósított olajon oldalanként 2-3 perc alatt aranysárgásra sütjük.
4. Lecsöpögtetve, a cseresznyemártással körülöntve tálaljuk. Köretnek vadrizs kívánkozik hozzá.

 
2 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 445 kcal  
Italajánlatunk: száraz vörösbor, például Villányi kékoportó