Csirkemelles szendvics szalonnával és sült paprikával

Csirkemelles szendvics szalonnával és sült paprikával

Hozzávalók:
4 szelet, egyenként kb. 150 grammos csirkemellfilé, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt fekete bors, 4 szelet (egyenként 10 grammos) füstölt húsos szalonna, 5-6 ágacska kakukkfű, 2 grillezett (sült) piros húsú paprika, néhány salátalevél, 15 dkg majonéz, fél csokor metélőhagyma, 8 vékony szelet (egyenként kb. 30 grammos) rozskenyér

 
1. A mellszeleteket anélkül, hogy kivernénk, egy serpenyőben, a kissé megforrósított olajon oldalanként 4-5 percig sütjük. Közben kissé megsózzuk, megborsozzuk. Ha kész, a hússzeleteket egy táyérra rakjuk, letakarva melegen tartjuk.
2. Visszamaradó zsírjában a szalonnaszeleteket ropogósra sütjük. A kakukkfű levélkéit a szárról lecsipkedjük, fölapírítjuk. A grillezett paprikákat lecsöpögtetjük, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk.
3. A majonézt fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. 4 kenyérszeletet a majonézzel megkenjük. Salátaleveleket fektetünk rájuk. A sült csirkemelleket kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, az előzőekre fektetjük. Erre kerül a sült paprika, rá a sült szalonna. A kakukkfűvel megszórjuk, a másik 4 kenyérszelettel befedjük. Azonnal tálaljuk.

 
4 főre
Elkészítési idő: kb 30 perc
Egy adag: 814 kcal • fehérje: 45,1 gramm • zsír: 52,5 gramm • szénhidrát: 39,4 gramm • rost: 7,4 gramm • koleszterin: 136 milligramm