80 dkg házi kolbászt feltettek 2 liter vízben főni. Nem karikára vágták, hanem annyi araszra, ahány főre készítették. Hozzáadtak 15 deka fölszeletelt sárgarépát és 5 deka petrezselyemgyökeret, 5-5 dkg kalarábét, zellert, kelkáposztát,1 közepes vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 5-6 félbevágott burgonyát. Nyáron tettek bele 1-1 paprikát és paradicsomot, télen házilag eltett paradicsomlevet öntöttek hozzá. Ugyanolyan lassan főzték, mint a húslevest. Ha elkészült, a kolbászt, valamint a burgonyákat kiszedték és a levesbe házilag készített kiskockatésztát főztek. A burgonyát második fogásként a kolbásszal tálalták. Volt aki kenyérrel ette.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag leves és főfogás együtt: 1265 kcal