Hozzávalók:
1 vöröshagyma, fél-fél piros és sárga húsú kalifornia paprika (lehet helyettük csípős paprika is), 2 burgonya, 1 cukkini, 1 sárgarépa, 2 kiskanál só, 40 dkg finomliszt, kb. 6 dl víz, 1 tojás
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szezámolaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 újhagyma, 1 evőkanál pirított szezámmag
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát félbevágva 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, ahogyan a paprikát is. A burgonyát, cukkinit és répát kissé ferdén 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, a szeleteket egymásra rakva kb. 5 milliméter széles csíkokra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket egy tálba rakjuk, 1 kiskanál sóval összeforgatjuk.
2. A lisztet a vízzel simára keverjük, a tojást beleütjük, 1 kiskanál sóval ízesítjük. A zöldségeket beleforgatjuk.
3. Egy lehetőleg teflon serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk. Egy merőkanálnyi zöldséges masszát rámerünk, egyenletesen elterítjük: Közepes vagy annál kicsit kisebb lánggal kb.3 percig sütjük (kb. kétharmadig megsütjük), megfordítjuk, a másik oldalát további 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Ugyanígy sütjük meg a többi “palacsintát”.
4. A tálaláshoz való szójaszószt és szezámolajat összekeverjük, a zúzott fokhagymával ízesítjük, a zöldjével együtt fölszeletelt újhagymát belekeverjük, a tetejét a pirított szezámmaggal megszórjuk. Evés közben a palacsintafalatokat ebben megforgatjuk.
6 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag: 464 kcal