Hozzávalók:
35 dkg kimagozott puha aszalt szilva, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 8 kész palacsinta, 4 evőkanál finomliszt, 3 tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
a tálaláshoz:
fahéjas porcukor
1. A szilvát apróra vágjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a palacsintákba töltjük. A palacsinta mindkét oldaláról egy ujjnyit befelé hajtunk, majd mindet fölgöngyöljük.
2. Egyenként a lisztbe, a felvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
3. Bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Melegen, fahéjas porcukorral behintve tálaljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + a palacsinta sütése
Egy adag: 729 kcal