Töltött pulykanyak

Töltött pulykanyak

Hozzávalók:
1 nagyobb, bőrös pulykanyak húsleveshez való zöldség és fűszerek, 60 dkg pulykafelsőcomb-filé, 2 zsemle, 2 tojás, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál morzsolt kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál finomliszt

1. A pulykanyakról a bőrt egyben lefejtjük, a csontos húsból pedig a hagyományos módon bezöldségelve és megfűszerezve levest főzünk.
2. A pulykacombot földaraboljuk, majd a hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlével ledaráljuk. A tojásokat beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk,
a kakukkfűvel meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
3. Ezután a bőrbe töltjük, két végét hústűvel rögzítjük. Az olajjal megkenjük, és sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 1 órán át sütjük. Vágódeszkára emeljük.
3. Visszamaradó zsírjában a paradicsompürét meg a lisztet megpirítjuk. Egy kevés vízzel híg mártás sűrűségűre forraljuk, leszűrjük, ha kell, utánasózzuk.
4. Tálaláskor a töltött pulykanyakat ujjnyi vastagon fölszeleteljük, és a pecsenyelével leöntjük. Pásztortarhonya illik hozzá köretnek.

Jó tanács
– A bőrbe, a húsos massza közepébe főtt tojásokat is tölthetünk.
– A pulykanyakból főzött levest a töltött pulykanyak előtt kínáljuk.
– Libanyakat is készíthetünk ugyanígy, a töltéshez természetesen libahúst használva.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag (köret nélkül): 723 kcal