Csirkemellfilé fokhagymás, boros gombamártással

Csirkemellfilé fokhagymás, boros gombamártással
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 25 dkg csiperkegomba, pár csepp citromlé, 2 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 1 dl fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl főzőtejszín, 1 dl tejföl, 1 kiskanál étkezési keményítő vagy 1 evőkanál finomliszt

1. A csirkemellet kissé lapjában 8 szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, 1 órán át állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárhassák a húst. A gombát megtisztítjuk, vékony cikkekre vagy szeletekre vágjuk, pár csepp citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
2. A vajat az olajjal együtt egy serpenyőben megforrósítjuk, a hússzeleteket oldalanként 2-3 percig sütjük rajta. Lecsöpögtetve kiemeljük. Visszamaradó zsírjában a gombát pirítjuk meg, majd ahogy levet engedett, ráöntjük a bort. A zúzott fokhagymával fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, 2-3 percig főzzük. A mellszeleteket belefektetjük.
3. A tejszínt a tejföllel és a keményítővel (liszttel) simára keverjük, a gombás húshoz öntjük, kevergetve 3-4 percig forraljuk. Közben annyi vízzel hígítjuk, hogy kellemesen mártás sűrűségű legyen. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc + érlelés
Egy adag (rizs nélkül): 384 kcal