Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé, só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 6 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon), 3 evőkanál olaj
a körethez:
25 dkg előgőzölt (10-15 perces) gyorsrizs, só, 25 dkg frissen kifejtett vagy fagyasztott zöldborsó, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg gépsonka, 5 dkg vaj, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 8 dkg reszelt sajt
1. A rizs főzéséhez szükséges vizet megsózzuk, és fazékban, lefedve feltesszük forrni. Amint forr, nemcsak a tasakos rizst tesszük bele, hanem mellészórjuk a borsót is. Együtt kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A körethez a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a sonkát pedig apróra daraboljuk.
2. A pulykamellet rostjaira merőlegesen, kissé lapjában 12 kis szeletre, vagyis érmére vágjuk. Húsverő kalapáccsal enyhén megütögetjük, majd kissé megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyiket fél szelet szalonnával körbetekerjük.
3. A körethez a vajat fölolvasztjuk, a gombát a sonkával együtt rárakjuk, néha belekeverve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A sütéshez való olajat egy jó nagy serpenyőben vagy lábasban megforrósítjuk, a szalonnás pulykafalatokat oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük benne.
4. A puha rizst és borsót leszűrjük. Az előbbit kibontjuk, a sonkás gombához adjuk a leszűrt, puha borsóval együtt. A finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. Tálaláskor a szalonnás pulykafalatok az ínyenc rizzsel tálaljuk, melynek tetejét a reszelt sajttal megszórjuk.
Jó tanács
– Aki paleo étrendet követ, rizs helyett párolt zöldségekkel tálalja.
4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 871 kcal