Hozzávalók:
90 dkg marhalapocka (lábszár vagy nyak is lehet), 2 nagy vöröshagyma, 3 rúd szárzeller, fél csokor korianderzöld, 1 csokor petrezselyem, 4 evőkanál olaj, 1-1 bő mokkáskanálnyi őrölt fekete bors, őrölt kömény, őrölt római kömény, őrölt fahéj és őrölt gyömbér, 1-1,1 liter víz, 2 evőkanál sűrített paradicsom, só, 2-3 doboz konzerv csicseriborsó (400 g/265 g-os), 1 púpozott evőkanál finomliszt
a tálaláshoz:
citrom
1. A marhahúst 2 centis kockákra, a meghámozott vöröshagymát finomra vágjuk. A szárzellert megtisztítjuk, félcenti vastagon fölszeleteljük. A korianderzöldet és a petrezselymet finomra aprítjuk.
2. Lábasban az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát és a húst rádobjuk, keverve-rázogatva addig pirítjuk, míg a hús körös-körül kifehéredik. Ez kb. 10 perc. A zellert a húshoz keverjük, 1-2 percig tovább pirítjuk, közben a borsot, a kétféle köményt, a fahéjat és a gyömbért is beleszórjuk. A sűrített paradicsommal és kb. 2 kiskanálnyi sóval ízesítjük. 8 deci vizet öntünk rá, lefedjük, kis lángra állítjuk, a húst kb. 1,5 óra alatt vajpuhára pároljuk.
3. Ha a marha megpuhult, levével együtt hozzáöntjük a konzervcsicserit. A lisztet 2-3 deci hideg vízzel simára keverjük, a raguhoz öntjük. Pár percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik. Ha kell utánasózzuk, fűszerezzük, végül belekeverjük a finomra aprított korianderzöldet és petrezselymet is.
4. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk, hogy aki szereti, pár csepp citromlével is ízesíthesse az ételét. Forró pirítóst is tálalhatunk hozzá.
6-8 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 511 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.