Mézes, sült kecskecomb

Mézes, sült kecskecomb
Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott kecskecomb, só, frissen őrölt fekete bors, 1-2 ágacska rozmaring, 3 dl víz, 4 evőkanál olaj, 4 közepes fej vöröshagyma, 1,2 kg burgonya, 2-3 evőkanál méz

1. A combról a zsiradékot, faggyút eltávolítjuk, mert ezek jellegzetes ízét nem mindenki szereti. Ezután a húst megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy tepsibe tesszük, kb. 1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál őrölt borssal meg egy kevés durvára vágott rozmaringlevéllel bedörzsöljük. A vizet köréöntjük, a húsra 1 evőkanál olajat locsolunk. Alufóliával letakarjuk és közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 25 percig pároljuk-sütjük.
2. Közben a vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk, közepesen vastag cikkekre vágjuk, egy tálba szórjuk. Kb. 1 púpozott kiskanál sóval, 1 mokkáskanál őrölt borssal, egy kevés durvára vágott rozmaringlevéllel és 3 evőkanállal összeforgatjuk.
3. Egyenletesen a hús köré halmozzuk, alufóliával visszatakarjuk és változatlan lánggal 50 percig sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát, hogy az étel szép aranybarnásra sülhessen.
4. Utolsó fázisként a pecsenyét a mézzel megkenjük, a felső rácsra tesszük, a sütés erősségét 15-20 ºC-kal megemeljük, és még 5-10 percig sütjük.
5. Tálalás előtt a húst 10 percig pihentetjük, majd a rostjaira merőlegesen 5 szeletre vágjuk, és a tányérokra halmozott hagymás krumpli tetejére fektetjük.

5 főre
Elkészítési idő: bő 2 óra
Egy adag: 498 kcal