Shiitake leves tofuval

Shiitake leves tofuval
Hozzávalók:
4 evőkanál szójaszósz, maréknyi szeletelt szárított shiitake gomba, jó arasznyi póréhagyma, 1 ág halványzeller, 1 sárgarépa, kis darabka frissen reszelt gyömbér, 10 dkg tofu, só

1. Egy liter vizet – még jobb ha húslevest, zöldséglevest vagy alaplevet használunk – a szójaszósszal ízesítve fölforralunk. A szárított gombát belerakjuk, kis lángra állítva főzni kezdjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét lapjában félbevágva fölszeleteljük. A zellert és a répát körömnyi darabokra vágjuk. Mindet a kb. 5 perce fővő gombához keverjük. A gyömbérrel fűszerezzük, 15 percig főzzük.
3. Az utolsó 2 percre belerakjuk a kisebb kockákra vágott tofut is. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.

Jó tanács
A levesbe 2 evőkanálnyi quinoát vagy kölest is belefőzhetünk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 132 kcal