Hozzávalók:
1 kg cseresznye (idényen kívül befőtt), 10 dkg darált dió, 10 dkg zabkorpa, 1 evőkanál búzacsíra, 5 evőkanál méz, 2 csomag 4 lapos réteslap, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 5-6 dkg vaj vagy sütőmargarin
1. A cseresznyét megmegmossuk és kimagozzuk. A darált dióval, a zabkorpával, a búzacsírával meg a mézzel összekeverjük.
2. Egy csomag réteslapot nedves konyharuhán kiterítünk, a lapok közé egy kevés zsemlemorzsát hintünk és kevés olvasztott vajat locsolunk. A cseresznyés töltelék felét egy csíkban a tészta felénk eső oldalára halmozzuk. Felcsavarjuk és enyhén kivajazott tepsire fektetjük. Vajjal a tetejét is megkenjük. A másik rúd rétest ugyanígy készítjük el.
3. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 195 °C) kb. 20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
16 szelet
Elkészítési idő: 50 perc
Egy szelet: 173 kcal