Hozzávalók:
2 kisebb, zsenge, hosszúkás padlizsán (80 dkg), só, őrölt fekete bors, 1 kisebb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj a tonhalról, 4×80 gr konzerv olajos tonhal (4×50 gr tonhal), origano, 1 forrázott hámozott paradicsom, kb. 8 dkg reszelt sajt
a tepsi kikenéséhez:
1-2 evőkanál olaj
1. A padlizsánokat, miután kocsányukat levágtuk, lapjában kettéhasítjuk. Magjukat kikaparjuk, majd belsejüket kivájjuk úgy, hogy 0,75-1 centi vastag peremük maradjon. Üregüket megsózzuk, megborsozzuk. A kivájt padlizsánt apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és serpenyőben, a halkonzervről leszűrt és megforrósított olajon kevergetve megfonnyasztjuk. A padlizsánt rádobjuk, rázogatva 3-4 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, az origanóval fűszerezzük, a halat olajával együtt hozzáadjuk, a tűzről lehúzzuk. A kis kockákra vágott hámozott paradicsomot és a fele sajtot belekeverjük.
2. A kivájt padlizsán levet engedett, ezt az üregükből kiöntjük, majd a zöldséget kikent tepsibe rakjuk. A tonhalas tölteléket a padlizsánokban elosztjuk. A maradék sajttal megszórjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél egy kicsit erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 25-30 percig sütjük.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 356 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.