Hozzávalók:
20-25 dkg főtt sárgarépa (ha lehet, húslevesben főtt), 20 dkg főtt füstölt sonka, 15-15 dkg Bonduelle konzervkukorica és konzerv zöldborsó, 6 főtt tojás
a mártáshoz: 1,5 dl majonéz, 1 kis pohár (150 gramm) tejföl, fél mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 kiskanál mustár, pár csepp citromlé, 1,5 dkg zselatinpor, 1 dl húsleves, só
a tálaláshoz: salátalevél
1. A répát és a sonkát 1 centis kockákra vágjuk. A konzervzöldséget leszűrjük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, megborsozzuk, a mustárral és a citromlével ízesítjük. A zselatint a levesben kevergetve adig főzzük, míg teljesen föloldódik benne, ez 1-2 perc. Félretesszük.
2. Egy őzgerincformát folpackkal vagy alufóliával kibélelünk. Az előkészített hozzávalókat a tejfölös majonézbe forgatjuk, a már csak éppen meleg zselatint belecsurgatjuk. Felét a formába simítjuk. A főtt tojásokat középen szépen végigrakjuk rajta, és a maradék majonézes, sonkás zöldséggel befedjük. 3. Letakarva hűtőszekrényben dermedni -kocsonyásodni hagyjuk. Másnap vágódeszkára borítjuk és miután a fóliát lehúztuk róla, éles, vékony pengéjű késsel vastag szeletekre vágjuk. Salátalevelekkel bélelt tálon tálaljuk.
5 főre
Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés
Egy adag: 572 kcal • fehérje: 17,9 gramm • zsír: 49,8 gramm • szénhidrát: 12,2 gramm • rost: 3,1 gramm • koleszterin: 269 milligramm